VISIE

OVER ONS

Het licht in jou als individu mag schijnen en als jij ver-licht bent kan jij jouw licht ook naar buiten laten schijnen. Liefde is ons medicijn.

Peter (1968) en Ingeborg (1975) zijn de grondleggers van “De Heks en De Krijger”. We bewonen, samen met onze 3 kinderen, deze prachtige monumentale boerderij in het buitengebied van Zutphen, aan de rand van de stad.

In 2015 zijn we hier neergestreken met het idee om er een bloeiende gemeenschap van te maken waar we samen zijn in verbinding en waar mensen op adem kunnen komen, inspiratie op kunnen doen, kunnen helen en herstellen als zij vast zijn gelopen in hun leven en waar we een ontmoetingsplek zijn voor gelijkgestemden.

We leven met de natuur, de seizoenen en zoveel mogelijk met de Natuurlijke Tijd, zoals de Maya’s dat eeuwenlang bewaard hebben als hoeders van de Natuurlijke Tijd. Dat wil zeggen dat we uitgaan van een jaar met 13 manen, met iedere dag een eigen energie en dat past in ons natuurlijk ritme. Dit in tegenstelling tot wat we in de huidige maatschappij ervaren. Daarin komen we veelal tijd te kort, is er veel druk en ervaren veel mensen stress.

Op het erf bij De Heks en De Krijger dragen we uit dat we zonder druk, maar vanuit plezier en vertrouwen, kennis en kunde werken. Ieder op zijn/haar kracht. Uiteraard is dat, ook voor ons, een uitdaging om hier een goede balans in te blijven vinden. Zeker in deze uitdagende tijd.

In onze visie is Licht, Liefde en Overvloed uitgangspunt. Het licht in jou als individu mag schijnen en als jij ver-licht bent kan jij jouw licht ook naar buiten laten schijnen. Liefde is ons medicijn. Zelfliefde is oh zo belangrijk. Dat begint bij jezelf en dan de ander. Overvloed is dat wat onze moeder Aarde ons dagelijks schenkt. Hier mogen we oog voor hebben of dat weer wakker maken. Zij die ons draagt, ons voedt en uitbundig geeft. Laten we eerbied hebben voor onze aarde en goed voor haar en ons zelf en anderen zorgen.

Naast deze drie uitgangspunten hebben we ook drie pijlers waarop onze onderneming rust: Bewustwording, Heling en Viering.

Bewustwording

Bewustworden is het proces van bewust te “zijn” van alles in- en om je heen en daar je eigen richting in te vinden. Wij bieden verschillende manieren om van je eigen “zijn” bewust te worden.

Lees meer

Heling

De term “Wees heel” werd vroeger gebruikt zoals wij tegenwoordig “gezondheid!” roepen of “proost!”. 
Heel-zijn is volledig zijn.

Lees meer

Viering

Geboorte, liefde en dood zijn riten die al sinds de oude tijden gevierd worden. Het Leven vieren in al haar facetten is een pijler van De Heks en De Krijger.

Lees meer